Busje huren

vrachtwagen transport busje huren

Bakwagen

Een bakwagen huren in diverse uitvoeringen, afmetingen en prijzen

Ontdek voordelen van een bak wagen huren met laadklep en zonder klep

Een bakwagen is het best te omschrijven als een lichte vrachtwagen met vaste cabine en laadvloer op hetzelfde chassis. Het valt in de transportklasse afmeting die ligt tussen een busje en kleine vrachtwagen.

De volgende typen bakauto’s zijn te huur;

De wagen afmeting variëren van een bak met 2 à 3 m3 inhoud (combo bestelauto) oplopend naar 12, 18 en 20 m3 (busje) tot grote vrachtwagens met een bak inhoud vanaf 21 m3 tot wel 36 m3. Het laadvermogen van bakwagens loopt op vanaf 500 kg auto naar 1500 kg busje en meer dan 3500 kg vrachtauto. Bij ervaren transporteurs kun je nu voor iedere klus het meest economische Transportservice Opvragen.

Uitleg van voordelen en kenmerken van deze verschillende bakwagens:

Bakwagen busje

Een meubelbak in bus uitvoering biedt veel ruimte voor het transporteren van goederen. Denk aan het verhuizen van inboedels, bezorging van pakketten en afleveren van bestellingen. Een gemiddelde bakwagen busje mag met rijbewijs B (klein rijbewijs) bestuurd worden, de minimum leeftijd bij verhuur is soms wel boven 18 jaar.

Het rijden met een busje met laadbak is voor een ervaren bestuurder van auto’s en busjes snel onder de knie te krijgen. Aandachtspunten bij het rijden met een bakwagen zijn het beperkte zicht. Het zicht opzij is beperkt, met goed kijken in de spiegels is alles goed te overzien. Direct zicht naar achteren bij het achteruit rijden is er niet. Gebruik de aanwezige spiegels en eventueel aanwezige achteruitrijcamera.

Wanneer je niet regelmatig met een bakwagen onderweg bent, blijft het uitkijken met uitvoeren van speciale verrichtingen. Op de openbare weg en bedrijventerrein zijn aanwijzingen van de bijrijder tijdens achterruit manoeuvreren aan te bevelen. Of vraag een aanwezige persoon aanwijzingen te geven. Deze hulp inroepen voor aanwijzingen krijgen is verstandig en voorkomt onnodig schade rijden.

Een busje is te huur als bakwagen met laadklep met bakwagen zonder laadklep. Meer praktische tips voor transport staan bij online aanbevolen.

Bak vrachtwagen

De bakwagen in vrachtwagen uitvoering is de grootste uitvoering onder de bakwagens. In afmeting (m3) en laadvermogen (kg en ton) variëren deze oplopend van gemiddelde tot zeer hoge transportcapaciteit. Bij grote transportbedrijven kun je tevens vrijblijvend de Prijs per Vracht Opvragen.

Voor het besturen van een vrachtwagen bakwagen is altijd minimaal rijbewijs C1 of C nodig (groot rijbewijs). Chauffeurs met dit rijbewijs hebben een gedegen rijopleiding gevolgd en met succes afgerond. Bij het besturen van een grote bakwagen is het zicht rondom beperkt. Maar gezien de beroepsopleiding die berijders van deze dichte vrachtwagen besturen gevolgd hebben, is nadere aanwijzing over zicht, spiegels kijken en voor het uitvoeren van speciale manoeuvres hier overbodig.

Gesloten aanhanger

Een uitzondering is de getrokken dichte aanhanger, een dichte kar zonder eigen aandrijving. Deze is uitvoering met dissel is met de trekhaak te verplaatsen. De laadcapaciteit is vooral afhankelijk van het aantal gebruikte assen. Bekijk voor info en specificaties op bakwagen aanhanger huren. Een bijzondere bakwagen in oplegger uitvoering vind je als be combinatie.

Bakwagen met laadklep

Een bakwagen met laadklep staat ook wel bekend als meubelbak of verhuiswagen. De klep aan de achterzijde kan met slinger of  hydraulisch op en neer bewogen worden. Dit maakt het laden en lossen van goederen vanaf straatniveau gemakkelijk. Een vrachtwagen dock station is dan niet nodig. De laadklep is er in twee uitvoeringen, een halve laadklep en volledige laadklep. Een bekend merk laadklep is van het fabricaat Hollande. De laadcapaciteit van een laadklep ligt rond de 400 tot 800 kg hefvermogen. Het eigen gewicht van de laadklep gaat wel ten koste van het laadvermogen van de vrachtauto. Dit type voertuig wordt ook veel ingezet door professionele verhuisbedrijven, hiervoor kun je snel een complete Totaalprijs Verhuizing opvragen.

Bakwagen huurprijzen

De prijzen voor het huren van een bakwagen is afhankelijk van:

- Merk auto en type bakwagen
- Afmeting (lxbxh) en inhoud (m3) laadbak (hiervoor online Volume Berekenen)
- Auto laadvermogen (in kg of ton)
- Auto zonder klep of bak met laadklep
- Huren zonder of inclusief allriskverzekering (direct besparing op eigen Autoverzekering Vergelijken)
- Vrije kilometers per dag en toeslag voor extra gereden kilometers
- Huurprijs per dag, en kosten met extra dag
- Aanbiedingen huur per week, weekend, midweek of extra dag.

Twijfel je tussen regelmatig een bakwagen huren en een auto kopen, dan geeft Autokosten Berekenen Hulp inzicht.

Uiteraard bepaald iedere auto verhuurder zijn eigen prijzen voor het verhuren van een bakwagen. Online prijzen van verschillende verhuurders vergelijken kan veel geld besparen. Bekijk ook de persoonlijke ervaringen van mensen die eerder een bakwagen gehuurd hebben. Meer voordeel in Goedkoop Transport is te halen met online aanbevelingen.

Ga naar het busje huren overzicht, bakwagen info, bestelbus overzicht of ontdek de vrijheid van een buscamper.